top of page

Nutrition programme

#Science

De topics per meeting

2

1

3

4

5

Fundamentals 1

@UnScared, 21-jan, 14:00-16:00

Fundamentals 2

Online, 1-feb, 19:30-21:00

Supplementen
Slaap

@UnScared, 18-feb, 14:00-16:00

Online, 1-maart, 19:30-21:00

Gedrag en gewoonten

@UnScared, 11-mrt, 14:00-16:00

Sessie 1: Fundamentals 

Calorie balans, diversiteit en macro nutriënten 

De eerste sessie is op een zaterdag op locatie. Nadat we elkaar hebben ontmoet en hebben leren kennen vertel ik wat jullie wat te verwachten de komende weken. Daarna starten we de discussie met de wetenschappelijke principes achter een gezond voedingspatroon. De lezing zal vooral gaan over calorie balans, de waarde van een divers voedingspatroon en macro nutriënten. Vragen die je onder andere hierna kan beantwoorden zijn "wat is een calorie balans?", "hoe kom ik verantwoord aan (spiermassa) en hoe val ik verantwoord af (vetmassa)?" en "wat voor rol spelen koolhydraten, vetten en eiwitten in een gezond voedingspatroon?".

Sessie 2: Fundamentals vervolg

Eiwitbehoefte, timing en alcohol 

De tweede sessie. Deze sessie volg je online op een doordeweekse avond. Hierdoor houden we de belasting van het programma op jouw leven te overzien. We vervolgen onze discussie en gaan verder in op de macro nutriënten, met name eiwitten. We bespreken hoe ze ons helpen bij het behalen van onze doelen. Hierna weet je hoeveel calorieën je zou moeten eten, hoeveel eiwitten, hoeveel vetten en het belangrijkste: hoeveel je je er druk om zou moeten maken. Verder gaan we in op timing van je maaltijden, bespreken we wat "lege" calorieën zijn en sluiten we af met alcohol (een discussie erover ;)). Tot slot huiswerk voor sessie 3: het voedingsdagboek.

Sessie 3: Fundamentals slot

Hydratatie, supplementen en bespreken voedingsdagboeken

De derde sessie is wederom op locatie. Na een bespreking van het onderwerp hydratatie en een discussie over de meest voorkomende supplementen gaan we over op de huiswerkopdracht. We gebruiken de opgedane kennis om onszelf te evalueren. Daarnaast kijken we naar de meest bekende en veelvoorkomende diëten en zoeken uit hoe en waarom ze zouden werken. Na de tijd ben je in staat om op basis van jouw wensen en voorkeuren je eigen dieet of beter, jouw ideale voedingspatroon te ontwikkelen.  

Sessie 4: Slaap

Zzz . . .

Deze online sessie staat helemaal in het teken van slaap. Allereerst bespreken we hoe onze ideeën over slaap zijn veranderd door de tijd heen. Daarna gaan we in op de twee mechanismen die samen je slaap reguleren en wat er precies gebeurd gedurende je nachtrust. Je leert waarom slaap zo cruciaal is voor je ontwikkeling, zowel fysiek als mentaal, en hoe je met wellicht kleine veranderingen je slaap kan verbeteren. Daarnaast hebben we het over het effect van onder andere alcohol en caffeine op slaap. Knowledge = power!

Sessie 5: Gedrag en gewoonten

Onbewust en bewust gedrag

De laatste sessie op locatie. Tijd om te evalueren wat er allemaal is geleerd. Tot slot bespreken we hoe ons gedrag in de basis tot stand komt. We richten ons op de ideeën van Nobelprijs winnaar Daniel Kahneman. Hij beschrijft in zijn boek "Thinking fast and slow" dat verreweg het meeste van ons gedrag onbewust is. Dit is belangrijk om te beseffen aangezien gewenste gedragsverandering vaak in dat onbewuste deel ligt. Hoe veranderen we iets bewust wat onbewust plaatsvindt?

202108_UnScared_082844_D850_DSC_6149.jpg
Nutrition programme

Na dit wetenschappelijke programma beheers je de basiskennis om je eigen gezonde voedingspatroon te ontwikkelen. Je neemt deel aan vijf interactieve sessies waarin zowel de theorie als de praktijk wordt gecoverd. Daarnaast heb je een 1-1 coaching sessie waarin we kunnen inzoomen op wat voor jou persoonlijk lastig is of waarin je je simpelweg verder wilt ontwikkelen. 

€ 347,-    
vijf interactieve sessies
een 1-1 coaching sessie (twv €75,- ex btw)
beperkt aantal deelnemers
bottom of page