top of page

Over mij

Meet your coach

Ik ben geboren in Friesland. Ik en mijn twee broertjes groeiden op in een huis naast het bedrijf van mijn ouders. Ondernemen, en de druk die komt kijken bij die verantwoordelijkheid is iets wat ik van jongs af aan heb meegekregen.

 

Als kind voetbalde ik veel en deed het aardig op school. Na de middelbare school ben ik Econometrie gaan studeren in Groningen. Tijdens de studie was ik betrokken bij verschillende vakken als assistent en het leek logisch om hier vervolg aan te geven. Na het oprichten van een aantal succesvolle "crash courses" in mijn studententijd ben ik met plezier gaan werken als docent aan de universiteit. Ik heb grotere hoorcolleges gegeven aan zalen met meer dan 100 studenten maar ik kwam erachter dat mijn kracht lag in individueel contact en bij de kleinere werkgroepen. Het motiveren en laten zien waarom bepaalde zaken belangrijk zijn is iets waar ik veel energie uit haal.

k_09ok1.jpg

Tijdens mijn studie begon ik me steeds meer te interesseren voor sport en gezondheid en ben daarom naast mijn andere bezigheden voeding en diëtetiek gaan studeren. Ik wilde mijn kennis uitbreiden die ik tot dan toe vooral op praktische wijze had opgedaan. In Utrecht waar ik inmiddels naar toe was verhuisd vond ik UnScared CrossFit. Eerst als deelnemer, maar al snel als parttime coach. De wijze waarop hier op een positieve manier aan gezondheid (zowel fysiek als mentaal) wordt gewerkt is fantastisch. 

Gaandeweg heb ik me hier ontwikkeld en heb ik opleidingen gevolgd om te komen waar ik nu ben. Dit ging gepaard met zo veel plezier dat ik besloot om mijn werk bij de universiteit grotendeels naast me neer te leggen. In 2019 richte ik project i op. De naam? Ik geloof dat iedereen van zichzelf het belangrijkste project in zijn of haar leven moet maken en dat project noem je dan "project ik". Dit lijkt misschien egoïstisch, maar dat is niet erg! Ik leg het graag uit aan de hand van een van mijn favoriete metaforen. Tijdens elke vlucht die je neemt krijg je het te zien. De stewards en stewardessen tonen je hoe je onder andere de gordel bevestigt, waar de uitgangen zijn en hoe het zuurstofmasker werkt. Ze merken daarbij altijd op dat als het misgaat, jij eerst je eigen masker op moet zetten voordat je je kind helpt. De reden is duidelijk: als het bij jou misgaat is je kind sowieso f*cked. Ik hou van deze metafoor omdat het precies laat zien wat ik geloof. Wil je een betere partner zijn voor je vriend/vriendin, wil je het beter doen op je werk, sportief grotere stappen maken, meer geduld hebben voor je kids, het begint altijd bij jou. Werk aan jezelf. Fysiek en mentaal. Jij bent tot op zekere hoogte waar je controle over hebt. En je dat realiseren is enorm krachtig. 

De laatste jaren heb ik door mijn manier van coachen vooral mensen via via aangetrokken. Ik ben niet bang om te zeggen waar het op staat, je van ongezouten feedback te voorzien. Ik stel je vragen, dwing je tot nadenken en geef je advies en richting waar nodig. Ik help je je hart te luchten en geef je inzicht in je eigen emoties. 

bottom of page